01 Dec

Általános információk a vadászathoz

Rate this item
(5 votes)

A VADÁSZAT IDŐPONTJA:

A Dél-afrikai Köztársaságban egész évben lehet vadászni. Természetesen gondolni kell arra, hogy a déli féltekén az évszakok fordítva vannak. Február-április hónapokban a vegetáció az esős évszakot követően dús. Ebben az időszakban a zöld Afrikát figyelhetjük meg, de a vadászat szempontjából ez nem hátrány. A napi hőmérséklet mérsékeltebb, júniusban és júliusban pedig tél van. A napi hőmérséklet 15-20 C fok körüli, éjszakánként pedig érezhetően hűvős, akár 0 C fok alatti hőmérséklet lehet. Ebben az időszakban a fákon és bokron alig van levél, ami jó látási viszonyokat eredményez. Az idő augusztus közepétől ismét melegebbre fordul és szeptemberben kellemesen meleg van már. Október elejétől pedig újra a hőség uralkodik.

naptar

VADÁSZFEGYVER ÉS KALIBER:

Antilop vadászatokra a legtöbb nálunk is használt golyós kaliber megfelelő. Ideálisnak mondhatóak a 7x64, 30-06 300 Win, 8x68-as kaliberü fegyverek. A fegyverbevitel gond nélkül zajlik. A patronokat a fegyvertoktól független poggyászban könnyen hozzáférhető módon helyezzük el, mivel belépéskor a fegyver bemutatásakor a lőszert is meg kell mutatni. Amennyiben nem kíván fegyvert hozni, nem okoz gondot, mert térítésmentesen biztosítunk megfelelő fegyvert, csak a lőszert kell kifizetni.

kaliber

FORMALITÁSOK:

A fegyverbeviteli engedély, valamint a vadászjegy kiváltásához a következő adatok szükségesek:

- név, útlevélszám, pontos cím
- fegyver: gyártmány, gyártási szám, a kivitt lőszer mennyisége

Magyar állampolgároknak vízumot nem kell kérnie a Dél-afrikai Köztársaságba, a repülőtéren térítés nélkül mindenki számára beragasztanak egy 30 napra érvényes tartózkodási engedélyt.

iratok

SZÁLLÁS:

A szállásokat a vadászatok színhelyén biztosítjuk a lehető legmagasabb színvonalon. Ezek általában lodge-ok, amelyek természetes anyagokból készültek, leginkább alkalmazkodva a helyi környezethet. Ennek ellenére komfortosak, tisztálkodási és étkezési lehetőséggel ellátva.

szallas
Last modified on Monday, 12 December 2011 12:42
Lájkolj minket Facebookon!

Szalontai knives

szalontai eng

Készült 2011 | AfrikaiVadászat.hu